TATA produceert hoge kwaliteit staal. Sommige klanten willen alleen deze hoge kwaliteit. De Automotive Finishing Line in Llanwern geeft TATA de mogelijkheid meer van deze hoge kwaliteit te leveren.

Nieuwe Automotive Finishing Line Tata UK

De nieuwe Automotive Finishing Line (AFL) die in Llanwern wordt gebouwd kan rollen staal op een slimme manier inspecteren en daardoor defecten in het materiaal opsporen. Dit gebeurt door een rol staal af te rollen en door een inspectie station te laten gaan. Hier worden beschadigingen van de boven- en onderkant gezocht, bekeken en beoordeeld. Met een schaar wordt het slechte deel van de rol eruit geknipt. Daarna worden de goede delen met een speciale hoogwaardige lasmachine weer aan elkaar gelast.

Naast het repareren van rollen kan de AFL ook olie op rollen aanbrengen als klanten dit wensen. Andere functionaliteiten zijn slitten en kantscharen.

Maintenance Design

Voor Tata UK leveren we het complete Maintenance Design programma. We zorgen dat de informatie uit de engineering fase van de asset life cycle wordt verzameld en beschikbaar gemaakt in de juiste vorm zodat deze voorhanden is tijdens de onderhoudsfase van de asset life cycle. Wij zorgen dat de onderhoudsverantwoordelijke zijn tekeningen en spare parts kan vinden zodra hij begint met het plegen van onderhoud.

Als basis voor het verzamelen van alle informatie leveren we document control tijdens het project. We zorgen voor een installatiestructuur (FLOC) in SAP die we samenstellen in overleg met toekomstige beheerders. Tekeningen en documenten worden tevens in SAP opgeslagen. Middels FMECA sessies zorgen we voor onderhoudsplannen en taaklijsten en leveren we een reservedelen advies.

Uitdagingen

Het AFL project is het eerste project bij TATA in de UK waar Maintenance Design op toegepast is. Een standaard omtrent de scope en inhoud van het werk is nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Het is een leuke uitdaging om samen met de klant op zoek te gaan naar specifieke wensen en werkstroomprocessen.

Project details
  • 15 juli 2016Date: