nov 19, 2015 in Nieuws
Onderhoud Bavaria Habesha brouwerij Ethiopie

Bavaria heeft een aandeel genomen in de Ethiopische bierbrouwerij Habesha. Met de economische groei en de toenemende populatie van Ethiopië groeit ook de biermarkt. Het aandeel van Bavaria in Habesha heeft geresulteerd in een nieuwe installatie, die in het noorden van Ethiopië is gevestigd en onlangs in bedrijf is genomen. Deze ontwikkeling draagt bij aan de stimulering van de bierproductie waardoor de werkgelegenheid, koopkracht en daarmee de voedselzekerheid verder toeneemt.

Voor de Habesha-installatie is Kim Plus Delta onder leiding van Marco Wessels begonnen met het inrichten van onderhoud voor de nieuwe productielijn. Met behulp van de jarenlange kennis en ervaring van Bavaria en de Ethiopische Habesha-brouwerij is gestart met het in kaart te brengen van onderhoudsplannen voor het vulproces van deze productielijn. Uit dit project zijn tot nu toe 225 onderhoudstaken voortgekomen die betrekking hebben op reiniging, inspectie en het overige onderhoud van de installatie.


Op basis van standaard sjablonen heeft Kim Plus Delta een onderhoudsschema ontworpen waarin de uitvoering van de onderhoudstaken op basis van discipline, frequentie en tijdsduur zijn ingepland. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het inplannen van taken die alleen tijdens stilstanduren, de uren waarin de installatie niet in bedrijf is, kunnen worden uitgevoerd. De onderhoudsinformatie zal op locatie worden overgedragen aan de lokale onderhoudsmedewerkers van de installatie. Op deze wijze wordt de correcte uitvoering van de onderhoudstaken optimaal gewaarborgd.