apr 14, 2017 in Nieuws

Met trots introduceren wij onze nieuwe Predictive Asset Management consultant, Johan Koopman. Binnen deze functie zal hij adviseren over de implementatie van Predictive Asset Management binnen productielijnen en zal hij de training Predictive Asset Management verzorgen.

“Predictive Asset Management streeft ernaar de beschikbaarheid van (sensor) gegevens te gebruiken om de achteruitgang van engineering systemen te voorspellen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om de volledige Asset Life Cycle op verschillende manieren te optimaliseren. Naar mijn mening is dit een zeer interessante mix van (systems) engineering en de opkomende vakgebieden van Data Science en Machine Learning. Als bedrijf sprak KIM Plus Delta mij erg aan vanwege de platte en transparante organisatie en dynamische werkomgeving”

Johan heeft een werktuigbouwkundige achtergrond met een focus op systems and control. Eerder heeft hij gewerkt als onderzoeker voor het Delft Center for Systems and Control (DCSC), waar hij vooral werkte aan Nonlinear en Physics-Based Control. Verder heeft hij gewerkt voor Driessen-Zodiac Aerospace, waar hij verantwoordelijk was voor het verwerven van nieuwe technologieën en de algemene coördinatie van R&D activiteiten binnen zijn afdeling. In zijn meest recente functie, bij TFT-FOS, was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een sub-nanometer verplaatsingssensor gebaseerd op fiber optica principes.

“Ik wil mijn kennis van systemen en signaal engineering integreren met de data gestuurde aanpak die wordt gebruikt binnen KIM Plus Delta voor het ontwikkelen van een solide en praktische benadering van Predictive Asset Management.”

Wil je meer weten over het Predictive Asset Management programma van KIM Plus Delta? Mail Johan dan gerust voor een afspraak (j.koopman@kimplusdelta.nl).