PERSBERICHT: KIM Plus Delta, UPD en Hogeschool Inholland voorkomen geldverspilling in het productieproces. Door te werken met goed opgeleide IT-professionals.

Alkmaar 17 juli -Een faalincident in een productielijn kan leiden tot onverwachte stilstand met daardoor kostbaar productieverlies. Daar zit je als ondernemer niet op te wachten! De Predictive Maintenance pilot die KIM Plus Delta in opdracht van bierbrouwer Swinkels Family Brewers –voorheen Bavaria-  doet, heeft aangetoond dat een recente storing in het productieproces te voorspellen was geweest.

Lees meer

Goed nieuws voor KIM Plus Delta in Wales!

Vandaag was de eerste werkdag bij KIM Plus Delta voor twee nieuwe collega’s, Edna Thapa-Burgos en Thomas Reynolds. Beiden beginnen als asset data management consultant. We wensen hen veel plezier en succes!

Lees meer

6 belangrijke wijzigingen in het VCA examen

Ben je net lekker aan het studeren voor je VCA-examen, hebben ze dingen veranderd! Per 1 september 2017 veranderen de VCA-examens. We hebben alle wijzigingen voor jullie onder elkaar gezet.

Lees meer

KIM Plus Delta opent kantoor in Port Talbot

Sinds 1 juni hebben we de sleutels van ons kantoor in Port Talbot, Wales. Vanuit dit kantoor kunnen we onze klanten in de UK optimaal ondersteunen. Meer weten over onze werkzaamheden in de UK? Neem contact op met Peter Waters.

Lees meer

KIM Plus Delta groeit!

Met trots introduceren wij onze nieuwe Predictive Asset Management consultant, Johan Koopman. Binnen deze functie zal hij adviseren over de implementatie van Predictive Asset Management binnen productielijnen en zal hij de training Predictive Asset Management verzorgen.

“Predictive Asset Management streeft ernaar de beschikbaarheid van (sensor) gegevens te gebruiken om de achteruitgang van engineering systemen te voorspellen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om de volledige Asset Life Cycle op verschillende manieren te optimaliseren. Naar mijn mening is dit een zeer interessante mix van (systems) engineering en de opkomende vakgebieden van Data Science en Machine Learning. Als bedrijf sprak KIM Plus Delta mij erg aan vanwege de platte en transparante organisatie en dynamische werkomgeving”

Johan heeft een werktuigbouwkundige achtergrond met een focus op systems and control. Eerder heeft hij gewerkt als onderzoeker voor het Delft Center for Systems and Control (DCSC), waar hij vooral werkte aan Nonlinear en Physics-Based Control. Verder heeft hij gewerkt voor Driessen-Zodiac Aerospace, waar hij verantwoordelijk was voor het verwerven van nieuwe technologieën en de algemene coördinatie van R&D activiteiten binnen zijn afdeling. In zijn meest recente functie, bij TFT-FOS, was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een sub-nanometer verplaatsingssensor gebaseerd op fiber optica principes.

“Ik wil mijn kennis van systemen en signaal engineering integreren met de data gestuurde aanpak die wordt gebruikt binnen KIM Plus Delta voor het ontwikkelen van een solide en praktische benadering van Predictive Asset Management.”

Wil je meer weten over het Predictive Asset Management programma van KIM Plus Delta? Mail Johan dan gerust voor een afspraak (j.koopman@kimplusdelta.nl).

Lees meer

Klantbeoordelingen VCA Examen App maart

We zijn erg blij met de beoordeling van onze VCA Examen App door gebruikers de afgelopen maand. 4 van de 5 sterren gekregen voor onze app die ‘Super tof’ en ‘handig’ is.

VCA Examen app recensies maart 2017

Lees meer

Kim Plus Delta officieel sponsor van Studievereniging Technische Bedrijfskunde in Alkmaar

Gisteren waren Bas le Belle (voorzitter) en Niels Droog (penningmeester) van Studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar op bezoek bij KIM Plus Delta om gezamenlijk het sponsorcontract te tekenen. Hiermee is KIM PLUS Delta officieel sponsor geworden van de studievereniging. De missie van de vereniging is onder andere het verruimen van de kennis van de leden en het verbreden van het netwerk van de studenten. Ook worden binnen de studievereniging nieuwe ontwikkelingen gevolgd zoals bijvoorbeeld op het gebied van Industrie 4.0 en Predictive Maintenance. Daarnaast organiseert de studievereniging lezingen, bedrijfsbezoeken, studie-excursies in binnen- en buitenland en het jaarlijkse Mix & Match event waar deelnemende bedrijven en studenten aan elkaar geïntroduceerd worden. Bij de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde staat het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen centraal met als doel een bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Door de studievereniging te sponsoren helpt KIM Plus Delta mee de interactie tussen het bedrijfsleven en (afgestudeerde) studenten te bevorderen.

Sponsorcontract 2 Sponsorcontract 1 Sponsorcontract 4 Sponsorcontract 3

Lees meer

KIM Plus Delta lanceert VCA Examen App

Sneller slagen met de VCA Examen App


KIM Plus Delta lanceert haar VCA Examen App gericht op examenkandidaten voor het Basis, Vol en VIL VCU examen. De app is door het eigen R&D (research en development) team ontwikkeld en uitgebreid getest door een onafhankelijk testpanel. 

Met de vca app kan een gratis kennis check worden gemaakt en kan voor €14,95 een module met proefexamens worden gekocht. In de app worden drie modules aangeboden voor het Basis, Vol en VIL VCU examen. Na aankoop kan men onbeperkt blijven oefenen.

Voor een brede toepasbaarheid is tijdens het ontwikkelen van de app rekening gehouden met de didactische methoden van VCA. Dit ken merkt zich doordat de examenvragen overeenkomen met de officiële eindtermen van het VCA examen. De app is geschikt om de kennis te testen en voorziet zo optimaal in het leerdoel van parate kennis over veiligheid. 

Meer informatie over de VCA Examen App vindt u op de website van VCA Examen App


VCA Examen app diploma behalen Check-resultaten-VCA-Examen-App

Lees meer

Nu beschikbaar, Training Predictive Analytics

Training voor Onderhoudsprofessionals


Voorspel uw onderhoud
Ook in binnen de onderhoudssector wordt vaker met data gewerkt. Denk aan onderhoudsdata, storingsdata, productiedata maar ook sensordata die bruikbaar is om gedrag van installaties te voorspellen.

De voordelen
Predictive analytics kan inzicht geven in hoe te komen tot een hogere productiviteit, hogere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten van uw asset. 

Driedaagse training
Tijdens de driedaagse training krijgt u inzicht in hoe u data effectief voor u kan laten werken. Na de training kunt u overweg met gegevensopslag, uw data voorbewerken en handige modellen opstellen. 

Lees hier meer over de Training Predictive Analytics voor Onderhoudsprofessionals.

Predictive maintenance

Lees meer

Onderhoud Bavaria Habesha brouwerij Ethiopie

Bavaria heeft een aandeel genomen in de Ethiopische bierbrouwerij Habesha. Met de economische groei en de toenemende populatie van Ethiopië groeit ook de biermarkt. Het aandeel van Bavaria in Habesha heeft geresulteerd in een nieuwe installatie, die in het noorden van Ethiopië is gevestigd en onlangs in bedrijf is genomen. Deze ontwikkeling draagt bij aan de stimulering van de bierproductie waardoor de werkgelegenheid, koopkracht en daarmee de voedselzekerheid verder toeneemt.

Voor de Habesha-installatie is Kim Plus Delta onder leiding van Marco Wessels begonnen met het inrichten van onderhoud voor de nieuwe productielijn. Met behulp van de jarenlange kennis en ervaring van Bavaria en de Ethiopische Habesha-brouwerij is gestart met het in kaart te brengen van onderhoudsplannen voor het vulproces van deze productielijn. Uit dit project zijn tot nu toe 225 onderhoudstaken voortgekomen die betrekking hebben op reiniging, inspectie en het overige onderhoud van de installatie.


Op basis van standaard sjablonen heeft Kim Plus Delta een onderhoudsschema ontworpen waarin de uitvoering van de onderhoudstaken op basis van discipline, frequentie en tijdsduur zijn ingepland. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het inplannen van taken die alleen tijdens stilstanduren, de uren waarin de installatie niet in bedrijf is, kunnen worden uitgevoerd. De onderhoudsinformatie zal op locatie worden overgedragen aan de lokale onderhoudsmedewerkers van de installatie. Op deze wijze wordt de correcte uitvoering van de onderhoudstaken optimaal gewaarborgd.

Lees meer

NVDO thema-middag: Asset Data Integriteit & Lancering Sicon 2.0

Hoe optimaliseert u het beheer van uw Asset Data? Bent u al op de hoogte hoe u de prestaties en beschikbaarheid van uw installaties kunt verhogen? Op het gebied van Asset Datamanagement is het van cruciaal belang de betrouwbaarheid, actualiteit en optimale beschikbaarheid te blijven waarborgen. Om te ontdekken welke nieuwe, technologische ontwikkelingen het beheren van uw Asset Data een stuk makkelijker en effectiever maken, organiseert De NVDO op 7 december de bijeenkomst “Asset Data Integriteit & Lancering Sicon 2.0”. Tijdens deze middag stellen we u onder leiding van onze eigen Marco Wessels op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Asset Data Integriteit. De bijeenkomst wordt geopend met de lancering van Sectie Sicon 2.0.

Zo integer kan uw data zijn! Met behulp van een aantal praktijkvoorbeelden toont Jules Oudmans (Ureason) deze middag aan hoe u de betrouwbaarheid van uw data waarborgt, zodat het beheren van uw Assets zo efficient mogelijk verloopt.

Uw data betrouwbaar maken, hoe pakt u dat aan? Ton Huibers (Vlisco) onthult de geheimen op het gebied van het optimaliseren van databeheer en data-integriteit aan de hand van een praktijkcasus bij Vlisco.

Na afloop van de presentaties geven we een rondleiding over het prachtige GeoForteiland en bieden we de gelegenheid om onder het genot van een drankje verder kennis te maken.

Meld u vandaag nog aan voor Asset Data Integriteit en de Lancering van NVDO Sicon 2.0.

Lees meer

KIM start Launching Customer programma

KIM Plus Delta heeft de ambitie om een drietal innovatieve producten te introduceren door met een aantal launching customers samen te werken aan de ontwikkeling en implementatie. De producten zijn bedoeld voor een smartglass zoals Google Glass of de Vuzix M100, maar kunnen ook op andere mobiele devices gebruikt worden.

Een manier om bedrijven gecontroleerd met innovatieve producten en diensten kennis te laten maken is het zogenaamde “launching customership”. Bedrijven stimuleren als launching customer innovatieve producten en diensten om een kwalitatief beter of maatschappelijk wenselijker resultaat te verkrijgen gebaseerd op nieuwe technieken. Daarbij treden zij op als vragende partij. Hierdoor wordt er een afzetmarkt voor nieuwe producten en diensten gecreëerd en vervult de klant tegelijkertijd een voorbeeldfunctie (early adopter) voor andere partijen.

Als launching customer nemen bedrijven even afstand van de dagelijkse praktijk en denken zij samen met hun medewerkers na over toekomstige ontwikkelingen en hoe deze kunnen bijdragen aan een beter resultaat. Er ontstaat gelegenheid tot kennis delen met andere launching customers en het biedt KIM Plus Delta, als ontwikkelaar, de mogelijkheid gebruikers te betrekken bij de productontwikkeling. De launching customer staat aan de basis van de ontwikkeling en heeft invloed op het definitieve ontwerp. Doordat KIM Plus Delta zorgt voor meerdere launching customers per product blijven de kosten overzichtelijk.

KIM Plus Delta initieert drie innovaties die zij middels “launching customership” in de markt wil zetten:

  • LiveTech support – de specialist op afstand kijkt live mee en geeft instructies aan de medewerker in het veld
  • Augmented Reality – visuele onderhoudsinstructies en validatie van processtappen worden live op het object geprojecteerd
  • Inspectie App – resultaten van, met de smartglass gelopen, inspecties worden in de cloud opgeslagen en direct digitaal verwerkt in een eindrapport.

Bent u geïnteresseerd om aan dit programma mee te doen? Neem dan contact op met Marco Wessels 06-53416752 of m.wessels@kimplusdelta.nl

Lees meer

KIM Plus Delta op Maintenance NEXT

Lees meer

Document Control bij Doedijns Hydraulics BV

Statoil heeft Heerema Fabrication Group (HFG) de opdracht gegeven om de grootste fixed oil/gas jacket ‘Gina Krog’ ooit gebouwd van Nederland te leveren. HFG heeft de opdracht gegeven aan Doedijns Hydraulics bv. om daar bepaalde onderdelen voor te leveren. Doedijns Hydraulics bv. heeft op hun beurt weer enkele (sub)onderdelen bij hun leveranciers laten maken. De onderdelen die Doedijns Hydraulics bv. heeft geleverd zijn de hosereel, hosereel HPU, accumulator, flow indicators, hydraulic motors, hydraulic pumps, hydraulic valves, manometers, manual valves, oil hw540e, oil reservoir, cylinders, rip-out diaphragms, umbillical, multi-connectors, actuators, ball valves, hyperbaric testing en painting.

Onze consultant Jeroen Berkenpas heeft meegeholpen aan dit 1 jaar durende project. Hij heeft zich actief bezig gehouden met Document Control bij Doedijns Hydraulics bv. Jeroen heeft alle documentatie tussen de leveranciers en klant (HFG) verzameld, beoordeeld, gearchiveerd en overgedragen. Denk hierbij aan documenten zoals: certificaten, FAT’s, general arrangement tekeningen, installatie handleidingen, inspectie en test plannen, inkooporders, technische specificaties, berekeningen, painting specificaties etc.

Door een actieve benadering van zijn rol als document controller zijn de documenten reeds tijdens elke fase van de ‘Asset Life Cycle’ tussen Doedijns en HFG verstuurd of tussen leverancier en Doedijns ter acceptatie/wijziging. Deze documenten zijn beoordeeld en zo nodig weer terug gestuurd zodat de wijzigingen doorgevoerd kunnen worden en een nieuwe revisie kan worden gearchiveerd. Door deze actieve wijze van document control worden de documenten tijdens het project in plaats van na het project al goedgekeurd. Dit levert een snellere afhandeling van de documentatie op na het project.

Lees meer

Werken met goedgekeurd gereedschap; check via de app

Veilig werken; dat willen we allemaal! Toch laten we ons nog geregeld leiden door storingen, stilstanden of andere deadlines en staan we niet altijd stil of ons gereedschap nog wel veilig is. Nu kunnen we dat snel en efficiënt checken met de Gereedschap app van KIM Plus Delta.  Door met de smartphone (met NFC technologie) het ‘getagde’ gereedschap, apparaat of hulpmiddel te scannen, zie je meteen of het gereedschap gekeurd is conform NEN 3140!  En de materiaalbeheerder kan alle gereedschappen, apparaten en hulpmiddelen netjes bewaken middels een database waaraan de app gekoppeld is.

Lees meer

Nieuwe collega

Heel gaaf, trots en spannend! Android Programmeur Bart, heeft vandaag zijn contract getekend bij KIM Plus Delta. Vanaf nu kunnen wij Augmented Reality toepassingen en Business Apps voor de industrie in eigen beheer bouwen.

Lees meer

Trainingsparter NVDO voor Asset Data Management

KIM Plus Delta verzorgde afgelopen woensdag 5 februari de eerste training Asset Data Management in opdracht van de NVDO. Boven verwachting troffen we het maximaal aantal deelnemers. We zijn er trots op dat wij deze training voor de NVDO mochten vormgeven. Maar waren nog meer verheugd over de uitkomsten van de evaluatie van de deelnemers. Maar goed kan altijd beter, dus zetten we zelf nog wat puntjes op de i voor de volgende cursusdag op 12 mei.

Lees meer

Bezoek UK; kennismaking industriële smart glasses

Voor de ontwikkeling van onze service en inspectie app voor smart glasses brachten Marco en Dirk 21 januari jl. een bezoek aan leverancier Vuzix in Oxford  De Google Glass is voor vele industriële omgevingen te delicaat. Recent is er een smart glass op de markt die speciaal is ontwikkeld voor industrie. Daar moesten wij kennis mee maken. Inmiddels hebben we ‘m in huis en onderzoeken we verder de verbeterde mogelijkheden!

Lees meer

Nieuwe collega in ons midden!

Een nieuw jaar met een goed begin. We starten 2015 met een nieuwe collega in ons midden! Mattias van Saane komt ons team versterken als Consultant Asset Data Management. Hij heeft Ruimtelijke Ordening en Planologie gestudeerd en heeft 2 jaar werkervaring op zak. Wij zijn blij dat hij nu bij ons is neergestreken. Hij start in onze backoffice om de kneepjes van het Asset Data Management vak te leren. We heten Mattias van harte welkom!

Lees meer

Kim Pd genomineerd voor FD Gazellen 2014

gazellen2.jpgKIM Plus Delta is genomineerd voor de FD Gazellen in de provincie Noord Holland. Hiermee mag het bedrijf zich een FD Gazelle noemen, een nominatie voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Nederland telt in 2014 bij elkaar 330 FD Gazellen, die strijden om de titel FD Gouden Gazelle.

Niet iedereen ontvangt zomaar een FD Gazellen nominatie. Er is een aantal strikte voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen. Zo moeten bedrijven financieel gezond zijn, een omzetgroei van minstens 20% over drie jaar realiseren en geen verliezen hebben geleden.

Lees meer